Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2013 15:39 - Малко нов живот на старите прогнози
Автор: horoskopche Категория: Политика   
Прочетен: 1751 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Проектът „Южен поток”, дори и да отваря възможност за работни места, не изгоден за България в глобален мащаб.

 

Кредитите, поискани от Дойче Банк тази седмица, само ще влошават финансовото състояние на България в дългосрочен аспект. Дългът ни се увеличава. Ставаме по-бедни.

 

Извадка от Годишния хороскоп на България за 2013 г.

 

 Сатурн ще продължи да притиска и кредитната дейност на банковата система в България, а и по света. Все по-малко хора ще имат възможност да обслужват своите кредити заради ниските доходи, които се очакват през 2013-а и най-вече през 2014-а година. От друга страна, Сатурн в Скорпион ще повлияе и на социалните фондове и държавата ще има сериозни трудности до края на 2014-а година да изплаща размера на пенсиите, без да посяга върху пари, които не са определени за това."

 

 

При изготвянето на Годишния хороскоп на България за 2013 година много внимателно се спрях на предупреждението, че ни чака време, в което трябва да харчим толкова, колкото разполагаме и нито лев повече. Всеки един паричен заем, взет в периода октомври 2012 г. – декември 2014 г. носи със себе си огромна финансова тежест за онзи, който ще го връща. Глътката въздух ще се заплати скъпо. Това се отнася както до нас – обикновените хора, така и до държавата.

В момента България има намерение да реши краткосрочните си финансови проблеми с увеличение на държавния дълг чрез кредит. Резултатът е предвидим – кризата се задълбочава с всеки един изминал ден и няма да продължи до 2018-а или 2019-а година, както бяха прогнозите, а до 2025-а.

 

Текстовете по-долу още веднъж подчертават моето предупреждение:

 

Извадка от астрохарактеристиките на водещите политически фигури в Кабинета Орешарски, моя публикация във в. „Знаме” – Пазарджик на 31.05.2013 г.

 

 

За Пламен Орешарски: „В държавната политика винаги трябва да внимава за подписваните договори, защото и в най-добронамерените си желания, е склонен да озове страната ни в губеща позиция. Точно затова не е най-подходящият министър-председател, колкото и схващанията му да са социални за хората и уж справедливи. Обещанията му могат да се окажат бомба със закъснител.

 

 

 

 

 

За Петър Чобанов: „Петър Чобанов по характер е чувствителен, внимателен и резервиран, надарен с огромно количество интелект. Трябва да изгради в себе си навика да казва „НЕ”. […] Смея да твърдя, че ако той остане дълго време заемащ длъжността финансов минситър на България, има опасност от абсолютен застой в развитието на държавата, от пълен спад на икономиката и протести, от които страната ни ще се окаже на ръба на нова криза, а самият Петър Чобанов ще е изкупителна жертва.”

 

 

Що се отнася до проекта „Южен поток”, на 13.09.2009 г. написах следното: с този договор: България сериозно се обвързва да бъде изцяло зависима от Русия. Тя ще изпълнява второстепенната, контролирана, а не контролираща функция в договора – без право на мнение и глас.  В хороскопа на срещата има и един благоприятен аспект – договорът ще бъде подписан на нарастваща Луна. По правило договорите трябва да се подписват на подобна лунна фаза. Но дали положението е изгодно за България? Отговорът отново е отрицателен. Нарастващата Луна подсказва, че този договор в никакъв случай и за нищо няма да бъде разтрогнат преждевременно, преди по-силната страна Русия да е изчерпала максимално своята изгода.”

 

Всичко това прави проектът Южен поток, колкото и да бъде обличан в суперлативи и обещания за благоденствие, един тежък и рисков договор, който поставя България в поредната зависима позиция по отношение на своята външна политика.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: horoskopche
Категория: Други
Прочетен: 891505
Постинги: 436
Коментари: 173
Гласове: 1328
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930