Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2012 22:18 - Годишен хороскоп на България за 2013 година
Автор: horoskopche Категория: Политика   
Прочетен: 13755 Коментари: 1 Гласове:
10

Последна промяна: 19.12.2012 22:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Според Станислав Климентов

През 2013-а година трябва да сме пестеливи с оптимистичните прогнози

image

 

     Броят на длъжниците ще расте. Хората ще продължат да се обичат, да се влюбват, да се женят и да създават деца, ако са предпазливи с кредитите и заемите.

        Изпращаме поредната нелека година, през която се случиха много и важни събития. Те имаха за цел не да ни подскажат, че идва краят на света, а че човечеството се изправя пред прага на нова ера със съвсем други мисловни принципи, духовни нужди и морални устои. И колкото и да говорим, че в България сме слаби и уязвими заради икономическата криза, най-големият проблем на днешните времена си остава пълното отрицание на духовното начало в човека. Ние преживяваме нравствено-духовна криза, осъзнаваме го, но не полагаме и най-малките усилия, за да го променим.

 2013-а година е годината на Венера и е хубаво да използваме всяка секунда от тази година, за да пренастроим биологичния си часовник за съвсем друг времеви пояс – този на духовното просвещение, на добротата, разбирателството и любовта.

2013-а година ще бъде годината на любовта. Тя е прекрасна за планиране на сватба, за годежи, кръщенета и всякакви събития от подобен щастлив характер, но не и за закупуване на ново жилище на кредит. Категорично са забранени действията, свързани с теглене на заем за каквото и да е било. Кредитите ще са с лоши условия, а и обслужването на кредитите ще става все по-трудно и по-трудно. Трябва да си правим реалистична, а не оптимистична сметка.

От друга страна годината ще донесе радост за всички с отворени сърца и чисти помисли. Време е да тръгнем по нов път – на добротата и чистотата. Венера има отношение към малките човешки неща и към големите духовни ценности. Не трябва да очакваме някой друг да направи годината ни спорна, като ние самите можем да си я направим такава. Ако четем и гледаме по-малко лоши новини, ако излъчваме позитивна енергия, ако не бъдем алчни и ако не сме егоисти, 2013-а наистина ще ни отведе през портите на новия духовен свят, който следва оттук нататък.

Разбира се, промяната няма да стане толкова бързо. Няма да е и за всички. Мощните задвижвания на целия този механизъм на духовно просвещение ще усещаме поне седем или осем години, а едва след това ни очаква възможността да прекрачим прага на новата Ера в човешкото развитие.

image

Всички свързваха 2012-а година с края на света. В известен смисъл бяха прави. Край на света ще настъпи за всички онези, които забравиха, че дълбоко в тялото живее Духът. Светът на бездушните материални егоисти ще претърпи пълен крах и това е процес, който не започва от 21.12.2012 година, а от 2008-а година насам. Мнозина вече претърпяха тежки финансови загуби. За тях понятието „Край на света” е така безлично, че го използват като спасение от мъките. След изгубените пари и невъзможността да си доставят вече бохемски живот, затънали до гуша в заеми и кредити, единственото останало е да чакат сетния си час. Мислят си, че той ще заличи задължението им за разплата, но грешат. Имат нужда от сериозна равносметка.

А равносметката на звездите става ясна с всеки изминал ден. Очакват ни още по-големи трудности. Не само в България, а и в световен мащаб текат процеси, които са свързани със сериозната обществена задлъжнялост, увеличаването броя на хората на планетата, унищожението на природните ресурси и трудното изхранване на населението.

През 2013-а година Сатурн ще продължи да се движи в знака на Скорпион и с всички сили ще влияе негативно на банковата система, която и без това вече издъхва заради несъбираемите кредити. Новият данък, наложен от правителството ще има за цел да осигури още едно перо в държавния бюджет. Българинът обаче е предпазлив с парите си, защото неведнъж банките са го лъгали през 90-те години. Мнозина ще предпочетат да крият спестяванията вкъщи в „буркан”, отколкото да плащат допълнителни средства на държавата, а и на банката като комисион за удържания данък.

Сатурн ще продължи да притиска и кредитната дейност на банковата система в България, а и по света. Все по-малко хора ще имат възможност да обслужват своите кредити заради ниските доходи, които се очакват през 2013-а и най-вече през 2014-а година. От друга страна, Сатурн в Скорпион ще повлияе и на социалните фондове и държавата ще има сериозни трудности до края на 2014-а година да изплаща размера на пенсиите, без да посяга върху пари, които не са определени за това. Вдигането на пенсиите беше прекрасна идея, но във времето, в което се осъществява, е по-скоро лудост. Индексирането ще донесе големи главоболия на следващия социален министър

Когато говорим за движението на Сатурн в Скорпион няма как да не очакваме засилване контрола на държавата над малкия бизнес за сметка на средния и големия. Ще се засили влиянието на полицията, тайните служби, секретните отдели, но само като параван, зад който да се развие организираната престъпност, към която Скорпион има особено отношение. Въпреки че е година на Венера и Венера подкрепя малкия и средния бизнес, ще посъветвам всички новатори бизнесмени много добре да размислят, преди да регистрират фирми и да направят инвестиции. Нека си направят сметка и винаги да залагат на по-песимистични прогнози, особено ако са родени под знаците на Овен, Телец, Рак, Лъв, Везни, Козирог и Водолей. Фирмите не бива да са регистрирани в период на ретрограден Меркурий между датите 23 февруари и 18 март, между 28 юни и 20 юли и между 21 октомври и 10 ноември.

За щастие, България се намира под знака на Скорпиона и това е добър символ, защото движението на Сатурн в Скорпион ще дава сили на нашата страна и на всеки българин поотделно да се справя с трудностите и неволите. Лоша черта, която притежаваме, е това, че не се вглеждаме в себе си и винаги търсим причина за проблема в другите. Това е неправилно и точно през 2013-а година ще можем да го преодолеем. Време е да се обърнем към близките и да им се извиним за грешките си. Същото би било добре да направят и политиците, защото са се главозамаяли и се мислят за безпогрешни.

Другите планети с относително бавно движение, които ще оказват мощно влияние не само в България, а и по света, са Уран, Нептун и Плутон. Уран в Овен и Плутон в Козирог са в много изострена спрямо човечеството позиция. Те сключват ъгъл от 90 градуса със земята, който ъгъл в астрологията се счита за доста напрегнат. Този звезден аспект, започнал през 2008-а година ще завърши едва през 2017-а и е главният виновник за развилата се световна икономическа и стопанска криза. Тук можем да намерим и отговор на въпроса дали през 2013-а ще излезем от рецесията. При тези звездни движения е много трудно светът да се вдигне на крака и икономиката да бъде съживена.

Специално за България предстои и друг важен фактор, който е дестабилизационен за икономиката – парламентарните избори. Смяната на властта се свързва с кадрова рокада, влизане в релси и технологично време, в което новият кабинет да заработи пълноценно. От друга страна, първата половина на годината ще е белязана от предизборните битки, а втората – от клюките и черните ризи на нововъведените управляващи. Всичко това си има цел – да бъде отвлечено общественото внимание и изместен центърът от глобалните проблеми към балканските интриги.

А проблемите няма да са никак малко. Прогнозите за Националното стопанство за идната година са песимистични. Под „стопанство” имам предвид не фермерския сектор, който се съсипа преди години, а бизнесът и работната ръка. Във фирмите ще цари шуробаджинащина, а кадърните кадри ще бъдат изгонени с упреци, че не се справят или сами ще са принудени да напускат заради ниското заплащане. Венера тук има голямо отношение, защото тя поддържа достойнството на ценения човек, а когато той е недооценен, го превръща в мрънкащ и непълноценен служител. Така че и кадърните хора ще са тласнати да се проявяват като некадърни. От друга страна, Венера ще съсипе цялата онази многобройна прослойка хора, които са на мнение, че и без да работят и да си дават зор, шефът трябва да им плаща. Подобно нещо през 2013-а година няма как да се случи, защото даром никой нищо няма да даде.

Нептун ще ни помага в духовното просвещение и в осъзнаване на въпроса и отговорността, защо сме се родили на планетата, каква е нашата мисия – нещо, което в абсолютен синхрон с предсказанието на Маите. В държавен мащаб ще сме в състояние да контролираме враговете си чрез познанието за тях, а не чрез отричането им. По същия начин трябва да се държим и пред международните си партньори.

Предизборната кампания трябва да се води много леко, позитивно и обещаващо за народа от кандидат-управляващите. Те трябва да знаят, че в годината на Венера социалната политика ще бъде на преден план и народът ще се вълнува и ще бъде педантичен към обещанията, които се дават за бъдещето и доходите. Изборният ден 07.07.2013 година  ден на пасивност и ден, в който всеки избирател ще си даде сметка, че гласът му е важен. Неприятното в случая е това, че Меркурий ще бъде ретрограден и много хора ще гласуват емоционално, запалени от току що щукнали идеи и обещания. След време ще се събудят от съня, осъзнавайки, че са сторили грешка. Възможни са и технически грешки при преброяването. От 4 юни до 23 юли Венера ще се движи в Рак. Това движение съветва политиците да се обърнат към народа, към България като граници и като вътрешност. Няма да ни се слуша толкова много за Европа и за лицето ни пред Европа, защото плащаме достатъчно висока цена, за да сме едни от най-стриктните в Съюза. Хората ще искат да чуят за своите собствени съдби, за развитието на България като вътрешна икономика.

image Повече от ясно е, че ГЕРБ няма да целят това и поради тази причина ще губят по точки. Самата партия е създадена при такава дата и такива звездни аспекти, които винаги ще я правят ориентирана извън обсега на родината, а не за родината. Това обяснява и стриктната рестриктивна политика, малкото държавни разходи и като цяло свиването на икономиката, за да направим добър международен имидж. Има вероятност следващото правителство отново да е на ГЕРБ в еднолично управление, но тази вероятност е малка и с всеки изминал ден става все по-малка. Дори и да спечели Бойко Борисов, следващият мандат ще бъде осеян с трудности и проблеми, най-вече след втората година управление, защото в личния хороскоп на премиера към това време са заложени драматични събития и загуба на обществената подкрепа.

imageКоалирането със СДС е съвсем логично и предсказуемо, защото и двете партии са създадени на относително близки дати в знака на Стрелеца, което доближава до голяма степен идеологиите им. Разликата е в това, че СДС случайно или не е създадена, за да ръководи и да изведе България по новия път на демокрацията, а ГЕРБ е създадена да представи България пред Европа, независимо от лишенията, които народът ще претърпи в замяна. Иван Костов излиза от един доста зловещ период, в който беше попаднал през последните пет години и е много вероятно в бъдещето да го виждаме все по-често в политическия живот. Единственото изискване към него за момента е да създаде изцяло нова платформа и да забрави за ДСБ, защото през хороскопа на тази партия вървят негативни планети и тя може да го провали в близките две години.

imageМит е, че ще се постигне съюз между ГЕРБ и новата партия на Меглена Кунева. Отношението между двете партии е сложно, защото те всъщност са противоположни една на друга спрямо звездните аспекти. Те са опозиция. Меглена Кунева не успя да избере най-добрата дата за съставяне Движение България на гражданите, а часът, в който я учреди, обрича на вечно критикарство, политиканство и ровене излишно в най-дребните детайли. Така който и да работи в партията само ще се отдалечава от истината и ще търси излишни заядки. Друг е въпросът, че самата Кунева няма шансове за устойчива политическа кариера като лидер в България. Нейната мисия е извън родината ни. Ако тя влезе в парламента, лично за нея следващите четири години ще са години на изпитание, мъки и лични тревоги. Мнението й няма да бъде зачитано, а тя непрекъснато ще критикува и ще се обявява в опозиция. Нерядко ще я обявяват за комична. За да избегне този неприятен сценарии, тя е избрала прекрасен заместник в лицето на Даниел Вълчев и ако издигне него като кандидат, бъдещето им ще бъде блестящо, защото тя притежава капацитет и висок интелект, а и опитност, а той – прекрасен хороскоп за идните четири години.

imageЗа голямо съжаление на електората на БСП ще кажа, че от 2008-а година в хороскопа на Столетницата се появиха лоши аспекти и тя все по-устремно върви към разруха. Тук разрушението не е и няма да бъде причинено от външни фактори, а ще се получи едно вътрешно самоизяждане. Въпреки това, тя има своите поддръжници, които ще гласуват за червения кандидат. Един коз, който могат да използват социалистите е умението им да правят социална политика. Изградят ли си стратегия да грабнат хората с модерна и човеколюбива социална програма, имат шанса да влязат в следващия парламент. В момента обаче те не притежават силен кандидат, тъй като в хороскопа на Сергей Станишев настъпиха обрати и той загуби силните си позиции, с които го помним отпреди три месеца. Нещата все повече ще загрубяват, а острият му език ще го прави конфликтен и така сам ще се постави в ситуация на изолация.
imageГеорги Първанов ще преживее още две години в пълна пасивност, каквато беше обявил в последната година. В неговият хороскоп едва през 2014-а или 2015-а се очаква ново възбуждане и той ще се върне в политиката с гръм и трясък. Дотогава видно няма да управлява, освен ако не участва задкулисно със знанията и уменията, които е натрупал.

          imageИнтересна е позицията при Ахмед Доган, който също изживява драматичен период заради квадратурата Уран-Плутон, но също така се намира в период на така нареченото Сатурново възвръщане и то ще му даде възможност да анализира миналото си и да продължи напред чрез нови методи и нов начин на мислене. Разочароващото е, че към датата на изборите догодина той ще се намира в лична година на съдбовно подчинение, няма да си мери езика и ще отправя ненужни критики, с което ще заформя конфликти около себе си. Самата партия ДПС в момента е в тежка икономическа криза и около нея се въртят финансови интриги, които ще пронижат и цялата 2013-а година. Дори и да започне агресивна предизборна кампания, при вибрацията на личната си година Доган няма да успее да привлече нови избиратели зад гърба си и трябва да разчита на познатите всички нам методи, стриктно заклеймени като негов патент.

Все още е рано да се търси отговор на въпроса, кой ще е в управлението догодина, защото липсват парчета от пъзела и без хороскопите на всички надидати няма как да се направят точни изчисления.

Основният извод в Хороскопа на България за 2013-а година е, че трябва да се заредим с кураж и д амислим реалистично. Годината ще е добра в сферата на взаимоотношенията и любовта, но лоша в политиката и икономиката. Това ще се получава не толкова заради финансовата криза, колкото заради „разстрелът” на малкия бизнес и широко опънатия чадър над големите крупни фирми, заради растящия дял на сиви. Но ако сме добродушни, позитивни и добронамерени, ще видим светлината в тунела. Въпреки че тя блеждука някъде из 2017-а, 2018-а година, я има. Дотогава ни очакват изпитания от материален характер, за да осъзнаем, че дълбоко в корените на всичко стои духовното и ако го съхраним, човечеството ще пребъде.

Станислав Климентов

 

 

 




Гласувай:
10



1. evavlad - ева
01.02.2013 18:15
Здравейте !
Вашите прогнози са както винаги много прецизни и точни .
Чуствам се ужасно ...движението на Сатурн в Скорпион,моят асцендент е в него ,дори когато Меркурий е в ретроградна позиция не съм била в такава безизходица....но все пак ,благодаря Ви !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: horoskopche
Категория: Други
Прочетен: 891308
Постинги: 436
Коментари: 173
Гласове: 1328
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930