Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2015 20:42 - Астрологът Станислав Климентов: „Този петък 13-и ще бъде щастлив ден”
Автор: horoskopche Категория: Други   
Прочетен: 4540 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Астрологът Станислав Климентов: „Този петък 13-и ще бъде щастлив ден”

 

  Интервю за в. "Борба", Велико Търново

image

Станислав Климентов е астрологът на в. „Борба”, който повече от година подготвя дневни, седмични, месечни и годишни съвети за всички зодиакални знаци. С астрология се занимава от 14 години. Категоричен е, че няма нищо случайно и че всяко наше действие отговаря специфична на звездна конфигурация. Астрологията е за интелигентни хора, които желаят да бъдат информирани и не ги е страх да извървят пътя, показан от звездите, казва астрологът.

- Каква информация всъщност съдържа хороскопът ни?
- Хороскопът е точната и ясна картина на момента на раждане на всеки човек. Това е моментът, който обуславя шансовете и възможностите ни чак до мига на смъртта. Става дума за шансове, възможности, реализация в работата, в любовта, във всички сфери от живота. Хороскопите са много видове - от ежедневни, през седмични, месечни, любовни, кармични, партньорски, до такива за бизнес начинания. 
Когато човек се престраши да си направи цялостен хороскоп, ще види пъстра и цялостна картина на своя характер, с всички плюсове и минуси, противоречиви пасажи и особености. Тогава ще може да ползва информацията, като си подчертава това, което харесва или пък не харесва. Ще може да се похвали с това, което харесва в себе си, да го изяви или пък да промени тази черта в характера си, която не харесва особено. 
- Това означава, че можем да си променим хороскопа?
- О, да, когато става дума за времевия. Този, който е за година, месец, ден, за някакъв период от живота ни. Рожденият хороскоп винаги е един и същ, колкото пъти да си го правиш. Разликата в него идва от разбирането, с което ще прочетем информацията сега и след 10 г. примерно. Ако наистина човек реши да работи над себе си, след въпросните 10 г. дори рожденият му хороскоп ще му изглежда друг, защото самият той ще е различен. Ще знае къде е успял и къде не, за да направи крачките встрани. 
- Зодиите етикети ли са за нашия характер?
- Да. Но ние сме ги направили такива. Превърнали сме ги в клишета от неразбиране. Много е лесно да кажеш: ти си зодия Близнаци, значи ставаш за мой приятел. Или пък, аз с Телци не другарувам, защото сте прекалено меркантилни, и ти ще ми станеш приятел и ще ми вземеш парите. Ето ти го етикета. Но това изобщо не е вярно. Има много Телци с компоненти в хороскопа си, които даже ги правят прекалено щедри, и ако въпросните Телци не внимават, могат да стигнат до просешка тояга.
- Обаче все пак всички зодии си имат някакви характеристики, иначе защо са групирани в огнени, земни, въздушни и водни знаци.
- Да, това също е вярно. Но и тези характеристики са малко обобщени, защото, както вече казахме, зодията си има асцендент и още куп компоненти, които правят рибите в морето различни. И така ОГНЕНИТЕ ЗНАЦИ СА ОВЕН, ЛЪВ И СТРЕЛЕЦ. Като цяло те са по-импулсивни, по-решителни, от тях започва действието. При тях бързо пламва страстта и бързо изгаря обаче. 
ТЕЛЦИТЕ, ДЕВИТЕ И КОЗИРОЗИТЕ СА ЗЕМНИТЕ ЗНАЦИ. Те управляват добре парите и материалните неща въобще, защото са много здраво стъпили на земята хора.
ВЪЗДУШНИТЕ ЗНАЦИ СА БЛИЗНАЦИ, ВЕЗНИ И ВОДОЛЕЙ. Това са знаците на общуването и комуникацията между хората, на връзките и новите технологии.
ВОДНИТЕ ЗНАЦИ СА РАК, РИБИ И СКОРПИОН. Това са хората, които потъват в емоциите на другите хора, които търсят начин да бъдат психолози, да помагат, вълнуват се от чуждите болки. С една дума, страшно чувствителни натури.
- Имат ли зодиакалните знаци мисии, или мисията си е на човека?
- Всяка зодия си има мисия и когато правя хороскоп, аз залагам това като текст в нея. Но пак да кажа, че това е един малък процент от целия рожден хороскоп на човека и не е единственото определящо нещо за това как ще ти протече животът. Нито пък е константа, която да не можем да променим. Но да, всяка зодия си има определен път.
Мисията на ОВЕНА например е да дава новото начало, да пръска първата енергия, но никога да не завършва делата си.
Мисията на ТЕЛЕЦА е да лови импулса в човека, да лови онова, което Овенът е направил, и да го осъществи като материална цел.
Мисията на БЛИЗНАЦИТЕ е да научат Овена и Телеца да общуват. Имаме вече импулс, който се е материализирал, и се появяват Близнаците, за да направят така, че този импулс да стигне до другите хора.
Мисията на РАЦИТЕ е да дадат майчина ласка на другите. Ракът е зодията, в която се формира бременността по принцип. Отговаря на Луната.
При ЛЪВА е раждането. Лъвът има задачата да роди новата идея, да роди нещо, което е неповторимо досега.
ДЕВАТА винаги почиства. Тя чисти взаимоотношения. Мисията на Девата е да сложи ред в живота.
ВЕЗНИТЕ пък поставят начало в общуването. Обичат да общуват. Те са малко по-материални. Обичат да напипват хората, които са им нужни.
СКОРПИОНИТЕ са по-вглъбени в себе си и чрез трудния си живот те се учат много. Но Скорпионът също е знакът на големите пари и на големия бизнес, на задкулисните играчи, защото Скорпионите са прикрити. Като ги погледнеш, виждаш едно голямо страдание, обаче умеят добре да изиграят козовете си зад кулисите.
СТРЕЛЦИТЕ са една голяма еуфория. Те не могат да бъдат спрени в нищо. Те са един дълъг път за извървяване, но Стрелецът е философът на зодиака и всичко, което казва той, трябва да бъде слушано. В паневритмията на Петър Дънов първите 10 упражнения са еквивалент на зодиакалните знаци и деветото упражнение, посветено на Стрелеца, и там се говори за словото, което един мъдрец разнася и посява, за да бъде покълнато от другите поколения.
КОЗИРОГЪТ е управляващата зодия. Козирозите изобилстват във всички правителства, в бизнеса също, защото това е изключително работлива зодия.
ВОДОЛЕЯТ е зодията на новото време. Те трябва да сеят семената на онова, което е непознато на другите, за което никой още не говори.
РИБИТЕ са хората, които попиват емоциите на другите хора. Има една теория, в която се казва, че всеки човек се ражда в различните си животи в различен зодиакален знак. Когато дойде време за последното му прераждане, той се ражда в зодия Риби и обединява качествата на всички останали. 
- Астрологията е наука, нали?
- От най-точните при това. Астрологията се занимава с влиянието на планетите, зодиакалните знаци и съзвездията. Точността при изчисленията идва от факта, че това е знание на много години, още от началото на човечеството. Няма как да ги пренареждаме. Това е така. Просто го приемаме.
- Какво искат да знаят хората?
- Някои - всичко. Други – нищо. Има хора, които си поръчват бизнес прогнози. Това обикновено са крупните бизнесмени, за които е важно не просто да вложат пари, а да го направят по най-точния начин. Те се съветват с мен, когато назначават или освобождават хора, преди сериозна инвестиция, преди дори да създадат фирмата си, защото името е от огромно значение. То носи силна вибрация и може да издигне или провали бизнеса. Съветват се дори за датата, на която въобще да стартират бизнеса си. Защото това е като вибрацията на рождената дата.
- Която все по-често майката избира.
- Да, когато става дума за раждане със секцио, има и такава услуга. Знам, че за някои звучи като суета, но това е важно, защото, ако избереш правилната дата на своето дете, ще му дадеш шанса то да се развива според заложбите си и ще му е по-лесно в живота, ще успява. Ако е дата с кармична разплата, това ще стопира живота му. Аз например съм роден със секцио на дата с кармична разплата, тежка дата и не ми е никак лесно. 
Понякога родителите записват бебето си по-късно, на друга дата, не на тази, на която са го родили. Това донякъде променя съдбата на бебето и го подчинява на по-различни вибрации. Такъв човек винаги се бори, но пък това го прави по-силен.
- Кои са датите с кармична разплата?
- Датите са 4, 8, 13, 16, 17, 18, 22, 26, 29 и 31. Обръщам внимание на датите 16, 18 и 29, защото те са с най-тежка кармична разплата, или т.нар. кармично наказание, и хората, родени на тези дати, по някаква причина си заслужават съдбата. Примерно родените на 16-и не трябва да заемат никога първо място, трябва да се задоволят с второто място в живота. Родените на 18-о число трябва да се научат да преодоляват егоизма в себе си, да общуват с другите хора, без да вземат от тях, а повече да дават. А тези, които са родени на 29-о число, трябва да се научат да бъдат ловци, а не жертви в живота.
- Дори асцендентът ли не помага да омекоти малко това влияние?
- Асцендентът става много силен след навършването на 30-ата година. Асцендентът е нашият изгряващ знак. Той оформя външния ни вид и начина, по който обществото ни възприема. Асцендентът освен това ни описва като структура, цвят и форма на очите, коса, фигура. Като кажа това, винаги следва разочарование, защото това значи, че нищо не можем да променим. Знам, че става дума най-често за килограми. Пълнотата се диктува от Юпитер. Но и гените са важни, то е ясно. Колкото и да е влиятелен Юпитер, ако твоите предци са слаби и високи, жилави, стегнати хора, ти няма как да се появиш тромава и топчеста.
- Как те привлече астрологията?
- Не помня вече. Бях на 14 г., когато за първи път започнах да се занимавам с това и вече ми е начин на живот. Удоволствие е да го правя.
- Ние, хората, си имаме хороскопи, а годината в календара има ли си?
- Има си. Тази година е с вибрация 8, малко да прелеем към нумерологията. Тежка година, защото е под влиянието на планетата Сатурн. Но освен тежкото влияние на разплатата, Сатурн носи и пари. Сатурн обича да се разплаща и след като си свършим работата, той ни възнаграждава. Но след като си свършим работата. Не е ретрограден. Сатурн през последните три години престоя в Скорпион. И там блокира банковата система и най-видимият резултат беше това, което се случи с КТБ. Сега обаче планетата влиза в Стрелец и в следващите три години ще започне да формира ново мислене у нас. Хората ще започнат да се обръщат повече към Бога, не към църквата, а към духовното и към себе си. Нагласите им към политическите партии ще станат други. Да ти кажа още нещо за Сатурн, той е бил в Стрелец малко преди да свърши режимът на Тодор Живков.
- Днес е петък 13-и. Да се скрием ли някъде или напротив?
- Петък 13-и всъщност изобщо не е фатален. 13 е хубаво число, което носи шансове и възможности, стига да не се плашим от него. Този петък 13-и ще бъде щастлив ден.
Всеки ден ще бъде щастлив, ако се съобразяваме с още нещо – енергията на цветовете. ПОНЕДЕЛНИК е денят на светлите цветове, във ВТОРНИК най-подходящият цвят е червеният. СРЯДА е денят на синьото и сивото. Синьо и жълто са нюансите на всеки ЧЕТВЪРТЪК, в ПЕТЪК носете зелено или розово. СЪБОТАТА е на тъмните цветове, а НЕДЕЛЯТА е денят слънцето, затова носете жълто. 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: horoskopche
Категория: Други
Прочетен: 887611
Постинги: 436
Коментари: 173
Гласове: 1328
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031